bukhgaltera-viyskovoyi-chastini-povitryanikh-sil-suditimut-za-pidozroyu-u-privlasnenni-ponad-750-tis-grn

Бухгалтера військової частини Повітряних сил судитимуть за підозрою у привласненні понад 750 тис. грн

 • 15396 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт стосовно бухгалтера однієї з військових частин Повітряних сил Збройних сил України, якого підозрюють у привласненні понад 750 тис. гривень. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ДБР.

"За результатами досудового розслідування Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, до суду скеровано обвинувальний акт відносно бухгалтера однієї з військових частин Повітряних сил Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2016-2019 років бухгалтер однієї з військових частин Повітряних сил ЗСУ, зловживаючи своїм службовим становищем, систематично вносила до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, і у такий спосіб привласнила грошові кошти військової частини на загальну суму 767 тисяч гривень.

Також злочин кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, посадовця ЗСУ судитимуть через привласнення коштів, виділених на будівництво житла військовим.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП