bukmekerska-kontora-1xbet-porushuye-zakon-ukrayini-pro-movu-komentar-movnogo-ombudsmena

Букмекерська контора 1xBet порушує Закон України про мову: коментар мовного омбудсмена

 • 209479 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Букмекерська компанія 1xBet, яка офіційно працює в Україні, порушує закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. А все через те, що представники цієї контори спілкуються виключно російською мовою, передає УНН.

Деталі

Журналістам УНН вдалося з'ясувати, що, зателефонувавши по офіційному номеру, який вказаний на сайті компанії 1xBet, розмову з додзвонювачем починає робот, який спілкується лише російською мовою.

Далі на питання додзвонювача відповідає представник кол-центру, який також спілкується виключно російською. Журналісти УНН спілкувалися з представниками кол-центру тричі і кожного разу чули відповіді виключно російської мовою. Один раз представник кол-центру навіть не зрозумів питання, які ставилися українською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Букмекерська компанія 1xBet має російське коріння - Мосійчук

Водночас в Україні ще з минулого року набули чинності окремі норми закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", згідно яких обслуговування споживачів має відбуватися державною мовою.

“Відкриваєте статтю 30 ЗУ про мову, яка набула чинності 16 січня 2021 року. Розділ перший: мова обслуговування споживачів в Україні є державна мова. Потім – другий пункт тлумачення, а третій підкреслюю дослівно, на прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися іншою мовою, прийнятною для сторін. Якщо ви починаєте порушувати закон, який передбачає прийнятність сторін – ви там не будете працювати”, - наголосив Тарас Кремінь.

Контекст

Попри війну, в Україні й досі продовжує працювати букмекерська компанія 1xBet.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала ліцензії компанії ТОВ “ТБК” (бренд 1xBet - ред.) 30 березня, у розпал війни.

Ця компанія номінально належить українським громадянам. Водночас сам бренд 1xBet, за інформацією журналістів InformNapalm, контролюється російськими громадянами Романом Семіохіним, Сергієм Каршковим та Дмитром Казоріним.

Нагадаємо

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський закликав запровадити санкції проти всього бізнесу, який пов’язаний з росією. Так він відповів на запитання журналіста УНН щодо роботи проросійського букмекера 1xBet, якому й досі не анулювали ліцензію в Україні.

Раніше він доручив зайнятися питанням роботи компанії прем’єр-міністру Денису Шмигалю, однак відовіді й досі немає.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У прощальному повідомленні Борис Джонсон згадав Україну

     • 277436 переглядiв

    Польща замовить 48 гаубиць Krab майже на 800 млн доларів

     • 107954 переглядiв