bundestag-zibravsya-dlya-obgovorennya-zagrozi-novoyi-voyennoyi-interventsiyi-putina-chogo-vid-slukhan-ochikuye-ukrayina

Бундестаг зібрався для обговорення загрози нової воєнної інтервенції Путіна: чого від слухань очікує Україна

 • 17304 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. У німецькому парламенті - Бундестагу - всього за день після призначення нового канцлера ФРН Олафа Шольца - зібрали засідання для обговорення загрози нової російської воєнної інтервенції в Україні. Українська сторона хотіла б у підсумку не лише потужних сигналів з Берліна в бік Москви, але і жорстких санкцій проти Росії, заявив у четвер посол України у Берліні Андрій Мельник, пише УНН.

Цитата:

"У Бундестагу стартували парламентські слухання щодо загрози нової воєнної інтервенції Путіна в Україні. Очікуєм не лише потужних сигналів з Берліна в бік Москви, але насамперед реальних жорстких каральних санкцій проти Росії, щоб запобігти новій агресії та звільнити Крим і Донбас", - написав Мельник у Twitter.

Деталі

Перед цим, з його слів, найбільша опозиційна фракція Бундестагу - ХДС/ХСС - виступила з жорсткою заявою, закликавши новий уряд ФРН з першого ж дня присвятити себе розв‘язанню кризи у зв’язку з концентрацією Росією військ вздовж кордонів України, та пригрозила Путіну надпотужними новими санкціями.

До слова, раніше Шольц заявляв, що занепокоєний нарощуванням російських військ біля України. Також він вказував на наслідки для "Північного потоку-2" у разі вторгнення Росії в Україну.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

7 грудня на тлі ситуації відбулася розмова президентів США та РФ.

Українські Національні Новини

Політика