bunt-v-odeskiy-koloniyi-nazvano-poperednyu-prichinu

Бунт в одеській колонії: названо попередню причину

 • 11195 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова оприлюднила на своїй сторінці у Facebook попередню причину заворушень у одеській колонії, передає УНН

"З’ясовую інформацію щодо бунту ув’язнених та пожежі у Південній виправній колонії № 51 в Одесі. Для цього мій представник у південних областях Олександр Остапенко терміново виїхав на місце події. Попередньо причиною бунту встановлено обшуки, які проводили у засуджених", - написала Денісова.

Вона додала, що заручниками бунтарів стали три медпрацівника та три охоронця, які перебували в локальних зонах колонії, їх вже звільнено.

"Наразі ситуація під контролем поліції, засуджені розійшлися в локальні сектори. За словами мого представника, порушення прав ув’язнених під час придушення бунту з боку правоохоронців не було, ніхто істотно не постраждав. З колонії вивезли п’ятьох порушників режиму. Інформація про втікачів з колонії або вбитих не підтверджується", - додала омбудсмен.

Нагадаємо, за фактом заворушення в одеській колонії відкрито провадження.

Денисова зазначила, що наразі пожежу у господарських приміщеннях колонії локалізовано, завершується гасіння. На місці працює прокуратура та поліція.

Як повідомляв УНН, в Одесі сталася пожежа на території південної виправній колонії № 51.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП