burkhlive-i-neordinarne-zhittya-naystarishogo-doslidnika-kosmosu-dzh-glenna-fotoreportazh

Бурхливе і неординарне життя найстарішого космонавта Дж.Гленна - фоторепортаж

 • 17015 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Сьогодні не стало Джона Гленна, найстарішого астронавта світу, який загалом пробув у космосі 218 годин і 39 хвилин. Підбірку фотографій з насиченого життя відомого дослідника космосу зібрали в NASA, передає УНН.

Дж.Гленн здійснив перший орбітальний політ за межі Землі на кораблі "Меркурій", другий на "Діскавері" – через 36 років, коли йому виповнилося 77. Таким чином став найстаршим космічним пілотом у світі.

Після вдалого приземлення "Меркурія Дж.Гленн став національним героєм США, отримавши медаль NASA "За видатні заслуги".

Все життя Дж.Гленна було пов’язане з небом. Він народився в Кембріджі, штат Огайо (США), закінчив місцевий Маскінгамскій коледж, а в 1942 році записався в програму військово-морської авіації. Брав участь у Другій світовій війні. А згодом отримав диплом льотчика-випробувача, і в званні полковника здійснив перший міжконтинентальний безпосадочний надзвуковий політ.

У 1959 році в складі семи осіб був зарахований до групи перших американських астронавтів, а через три роки 20 лютого 1962 року полетів в космос.

Під час свого сенаторства у рідному штаті Дж.Гленн займався питаннями старіння населення.

Любов до польотів не зникла протягом всього життя Дж.Гленна. Саме тому у 1998 році астронавт, не зважаючи на відставку, 77-літній Глен здійснив свій другий космічний політ.

Навіть вийшовши на пенсію, дослідник космосу не сидів склавши руки. Разом з дружиною Енні він активно працював в Інституті соціальної служби, щоб поліпшити якість соціальних послуг.

Відомого астронавта не стало 9 грудня 2016 року. Він помер в оточені рідних у місті Коламбус (штат Огайо).

Українські Національні Новини

Новини Світу