buslavets-zvilnila-kolishnogo-kerivnika-shakhti-nadiya

Буславець звільнила колишнього керівника шахти "Надія"

 • 18394 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Очільниця Міненерго Ольга Буславець звільнила Юрія Благуту з посади керівника держпідприємства "Волиньвугілля", який до того керував шахтою "Надія", і звинувачується у доведенні її до кризи. Про це вона розповіла журналістам у ході брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Пан Благута мною звільнений, наказ про звільнення підписаний сьогодні", - розповіла вона.

Вона додала, що матеріали за результатом аудиту шахти "Надія" направлено правоохоронцям.

"Я подала документи до правоохоронних органів, до Генпрокурора і до СБУ, щоб вони вжили заходів щодо результатів внутрішнього аудиту, який зробило міністерство за моїм наказом. Оскільки у мене сьогодні ця інформація є – прийнято рішення про кадрове заміщення", - зазначила Буславець.

Нагадаємо, шахта "Надія" не фінансується з держбюджету країни і працює на самоокупності. Колишні керівники шахти довели її до критичного стану, зокрема продавали вугілля за заниженими цінами. Заборгованість перед гірниками внаслідок неефективного менеджменту склала 50 млн грн. Держава вирішила допомогти шахті і домовилась про виплату їй авансових платежів за вугілля, яке вони мають поставляти на генерації. Водночас, до кримінальної відповідальності хочуть притягнути керівників цієї шахти.

Українські Національні Новини

Політика