byudzhet-2020-v-sviti-pobilshaye-ukrayinskikh-konsuliv

Бюджет-2020: в світі побільшає українських консулів

 • 12583 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. До Державного бюджету на 2020 рік закладено збільшення видатків на розширення дипломатичної та консульської присутності України в світі. Про це повідомляє пресслужба МЗС України в Twitter, передає УНН.

"Перебуваємо в тренді та захищаємо права і інтереси наших громадян також за кордоном. В держбюджет-2020 закладаємо збільшення видатків на розширення дипломатичної та консульської присутності, збільшуємо кількість консулів. Наша кінцева мета - захист громадян України у кожному регіоні світу 24/7!", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві також надали статистичні дані щодо видатків на зовнішньополітичну діяльність на 2020 рік. За інформацією МЗС, у порівнянні з поточним роком, видатки збільшились на 4,1%.

Так, зокрема, видатки на апарат та представництва МЗС збільшиться в 2020 році на 46,4 млн грн, а видатки на функціонування закордонних дипустанов – на 164,9 млн грн. Водночас, видатки до міжнародних організацій в бюджеті у порівнянні з поточним роком скоротились на 4,6 млн грн, видатки на іміджеві заходи, закордонних українців та Український інститут – на 13,6 млн грн, видатки на документування громадян України – на 10 млн грн.

Крім того, за даними МЗС, основні видатки бюджету-2020 передбачають збільшення чисельності працівників закордонних дипустанов, що виконують консульські функції, на 70 штатних одиниць.

Як повідомляв УНН, Кабінет міністрів України сьогодні, 5 листопада, в онлайн-режимі презентує проект держбюджету на 2020 рік.

Українські Національні Новини

Політика