byudzhet-otrimaye-10-mlrd-grn-vid-tenderu-na-vprovadzhennya-4g-tsogo-roku-v-groysman

Бюджет отримає 10 млрд грн. від тендеру на впровадження 4G цього року - В.Гройсман

 • 7818 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Від тендеру на впровадження 4G в Україні у діапазонах 2600 МГц і 1800 Мгц цього року бюджет може отримати 10 млрд грн. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.

"2600 МГц діапазон, якщо сьогодні приймається рішення, у нас всі рішення щодо цього є, ми починаємо готувати конкурс і я вважаю що цього року ми проведемо і тендер (на впровадження 4G – ред.) і бюджет отримає мінімум 2,3 млрд грн. 1800 МГц трошки далі - на стадії підготовки, але я вважаю, що доцільно розраховувати провести тендер ще цього року, між тендерним та отриманням бюджетом грошей 30 днів ... якщо дуже постаратися то тендер буде цього року і мінімальна ціна буде 6,3 млрд", - сказав голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації Олександр Животовський.

"Тобто не менше 10 млрд грн. цього року", - уточнив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Глава уряду також доручив провести перевірку роботи 3G в Україні.

"Я знаю що є нарікання на декількох операторів, що 3G дійсно працює так, як працював до 3G, тобто погано і це теж є правда. Ми тоді звернемось до вас щоб ви провели перевірку і оприлюднили ці дані", - сказав В.Гройсман.

При цьому він додав, що 3G оператор, яким він користується працює нормально.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів схвалив умови конкурсу з продажу частот для впровадження 4G в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство