byudzhet-ukrayini-ne-vidpovidaye-minimalnim-vimogam-finansovoyi-prozorosti-derzhdep-ssha

Бюджет України не відповідає мінімальним вимогам фінансової прозорості - Держдеп США

 • 17019 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Бюджет України не відповідає мінімальним вимогам фінансової прозорості, однак країна домоглася значного прогресу за звітний період. Про це йдеться в доповіді про бюджетно-фінансову транспарентність Держдепартаменту США за 2020 рік, передає УНН.

"Україна досягла значного прогресу, завершивши прийняття міжнародних стандартів бухгалтерського обліку. Протягом аналізованого періоду уряд зробив свій бюджет і інформацію про боргові зобов'язання широко і легко доступними для громадськості, в тому числі в Інтернеті. Бюджетні документи давали практично повну картину планованих урядом витрат і потоків доходів. Україна вела позабюджетні рахунки, в тому числі три фонди соціального страхування, які ще не пройшли незалежний аудит. Вищий орган фінансового контролю України розглянув рахунки уряду і в розумні терміни оприлюднив свій звіт", - йдеться в звіті.

У той же час відзначається, що, хоча процес видачі ліцензій і контрактів на видобуток природних ресурсів визначено в законодавстві і зазнав деяких позитивних змін в регулюванні, він, як і раніше, потребує повномасштабного законодавчого перегляду, щоб "викорінити хронічну корупцію".

Всього в доповіді 76 з 141 урядів, розглянутих Департаментом, відповідають мінімальним вимогам бюджетно-фінансової прозорості. Чотирнадцять з 65 урядів, які не відповідали мінімальним вимогам, включно з Україною, домоглися значного прогресу за звітний період.

Як повідомляв УНН, раніше міжнародне агентство Moody's поліпшило рейтинг України зі стабільним прогнозом.

Українські Національні Новини

Політика