byudzhetniy-komitet-rekomenduvatime-kmu-rozpodiliti-koshti-ozg-v-yanukovicha-mizh-rodinami-geroyiv-nebesnoyi-sotni

Бюджетний комітет рекомендуватиме КМУ розподілити кошти ОЗУ В.Януковича між родинами героїв Небесної сотні

 • 8104 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Комітет з питань бюджету ВРУ пропонує КМУ розділити кошті, отримані внаслідок винесення вироку щодо Андрія Головача та Олександра Сухомлина між родинами героїв Небесної сотні та загиблих в АТО. Про це після засідання погоджувальної ради на брифінгу заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає кореспондент УНН.

"Всі члени бюджетного комітету сьогодні одноголосно проголосували про звернення до Прем'єр-міністра, з метою, щоб 152 млн грн., які вже стягнуті з членів злочинної організації Януковича, як так званий профіцит не передбачений в доходи бюджету, були розподілені між родинами членів Небесної сотні – це 106 чоловік і родичами всіх вбитих військовослужбовців, які загинули за період проведення АТО – а це 3156 чоловік",- сказав А.Матіос.

За його словами, за попереднім розрахунком кожна така сім'я отримає по близько 47 тис. грн.

"За ініціативою керівника і членів фракції БПП, за ініціативою Генерального прокурора, я сього довів інформацію членам бюджетного комітету, який зібрався позачергово про те, що Головною військовою прокуратурою закінчено розслідування. Спрямовано до суду, отримані вироки українського суду, за якими члени злочинної організації Януковича, зокрема, колишній перший заступник Міністерства доходів та зборів генерал Головач, а також заступник міністра економіки в уряді Азарова Сухомлин як члени злочинної "організації Януковича" повністю визнали свою вину, дали викривальні покази як по горизонталі злочинної організації, так і по вертикалі з надання безпосередніх прямих свідчень на керівництво злочинної організації",- зазначив А.Матіос.

Він зазначив, що Головач і Сухомлин сплатили до державного бюджету за вироком суду 152 млн грн.

Нагадаємо, колишній заступник голови Державної податкової служби України Андрій Головач отримав умовне покарання.

Як повідомляв УННГПУ затримала посадовця часів В.Януковича О.Сухомлина.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП