byut-dali-nizh-himars-ukrayina-obgovoryuye-zi-ssha-postachannya-raket

Б’ють далі, ніж HIMARS: Україна обговорює зі США постачання ракет

 • 250389 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Посол України в США Оксана Маркарова в інтерв’ю CNN заявила, що Київ обговорює зі США постачання ракет, які з радіусом дії вищі, ніж у систем залпового вогню HIMARS, передає УНН.

Цитата

"Ми завжди говорили, що нам потрібні озброєння з великим радіусом дії. Наразі дискусії тривають, - розповіла Маркарова. - Ми сподіваємося, що США нададуть нам озброєння. Ми покажемо не тільки ефективне застосування його, а й як відповідально його будуть використовувати."

Деталі

Відповідаючи на запитання, чи надасть Україна Сполученим Штатам право контролювати вибір цілей у разі постачання ракет з дальністю польоту понад 100 км, пані посол зауважила: "Ми завжди тісно працюємо з нашими партнерами. Як ви можете спостерігати, наші міністри оборони та головнокомандувачі проводять регулярні бесіди. Ми маємо зустрічі на базі Рамштайн, де ми обговорюємо та ділимося великою кількістю інформації. Яне думаю, що між нами є якесь непорозуміння щодо того, що ми робимо".

Додамо

Україна пропонує США повну та постійну інформацію про список передбачуваних російських цілей, щоб подолати опір адміністрації Байдена щодо надання нового набору потужних ракетних систем великої дальності ATACMS. Про це телеканалу CNN повідомили кілька офіційних осіб, знайомих із дискусіями.

Нагадаємо

Сполучені Штати передадуть Україні чотири пускові установки високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS.

Українські Національні Новини

Політика