cdc-povidomilo-pro-vipadki-problem-z-sertsem-sered-ditey-pislya-scheplennya-pfizer

CDC повідомило про випадки проблем з серцем серед дітей після щеплення Pfizer

 • 19260 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Центри США з контролю і профілактики захворювань (CDC) заявили в четвер, що вони отримали повідомлення про вісім випадків міокардиту, типу запалення серцевого м'яза, у дітей у віці 5-11 років, які отримали вакцину проти COVID-19 від Pfizer і BioNTech, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У CDC раніше заявляли, що частота випадків міокардиту у хлопчиків у віці від 16 до 17 років може становити більше ніж 69 випадків на мільйон других введених доз і близько 40 випадків на мільйон других доз у хлопчиків у віці 12-15 років.

У CDC не сказали, чи вважають, що існує зв'язок між випадками міокардиту і вакциною, як і не розкрили інформацію про випадки міокардиту у віковій групі без вакцинації.

Агентство повідомило, що на момент вивчення даних було отримано більше ніж 7 мільйонів доз вакцини у віковій групі від 5 до 11 років: 5,1 мільйона перших доз і 2 мільйони других доз. За даними CDC, ці випадки мали легкий клінічний перебіг.

Про ці випадки було повідомлено в системі звітності про побічні ефекти вакцин США і представлено CDC групі своїх експертів-консультантів.

Доповнення

У червні в Ізраїлі заявили, що можливо є зв'язок між щепленням Pfizer і міокардитом у молоді.

Українські Національні Новини

Новини Світу