charivni-gribi-doslidzhennya-preparatu-psilotsibin-viyavilo-scho-yogo-mozhna-vikoristovuvati-dlya-likuvannya-depresiyi

Чарівні гриби: дослідження препарату псилоцибін виявило, що його можна використовувати для лікування депресії

 • 93996 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Революційне британське дослідження показало, що психоделічний препарат псилоцибін можна безпечно давати пацієнтам та використовувати для лікування низки психічних захворювань. Про це пише УНН з посиланням на Sky News.

Деталі

Рекреаційне використання препарату, виділеного з так званих "чарівних грибів", призвело до того, що воно заборонено у Великій Британії як речовина "класу А".

Але вчені вважають, що може вона мати потужне терапевтичне застосування, якщо приймати її у групах під наглядом кваліфікованих психотерапевтів.

Дослідження, проведені Королівським коледжем Лондона у співпраці з COMPASS Pathways, встановили, що дози 10 або 25 мг можна безпечно вводити до шести учасників одночасно в контрольованих умовах.

Псилоцибін вважається потенційним засобом лікування таких проблем, як резистентна до лікування депресія (TRD) та посттравматичний стресовий розлад (PTSD).

У дослідженні взяли участь 89 здорових учасників, 60 з яких отримали дозу 10 або 25 мг. Інші 29 учасників виступили як контрольна група і отримали плацебо поряд з психологічною підтримкою.

За цими групами спостерігали від шостої до восьмої години після введення, а потім спостерігали протягом 12 тижнів, після яких вони оцінювалися на предмет змін.

"Ця терапія має багатообіцяюче значення для людей, які живуть із серйозними проблемами психічного здоров'я, такими як резистентна до лікування депресія та посттравматичний стресовий розлад. Вони можуть бути вкрай обмежуючими, тривожними та руйнівними, але поточні варіанти лікування цих станів є неефективними або частково ефективними для багатьох людей", - повідомив автор дослідження, доктор Ракер.

Дослідження перейде у третю фазу випробувань у другій половині цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу