chastinu-naybilshoyi-muzichnoyi-kompaniyi-v-sviti-umg-pereproduyut

Частину найбільшої музичної компанії в світі UMG перепродують

 • 23899 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Французький медіаконгломерат Vivendi SA уклав угоду з компанією Pershing Square Білла Екмана про продаж 10% акцій Universal Music Group (UMG). Про це повідомляє УНН з посиланням на Variety.

Деталі

Відзначається, що відповідна заява з'явилася 20 червня. У компанії заявили, що угода буде підписана не пізніше 15 вересня. Universal Music збирається провести IPO (перший публічний продаж акцій - ред.) наприкінці цього року, передає видання.

Так, Білл Екман майже рік тому оголосив про свій інтерес до приєднання до корпорації такої величини, як Universal Music, для своєї SPAC-компанії, відомої як Pershing Square Tontine Holdings.

Як підтверджує джерело, якщо угода відбудеться, вона стане найбільшою справою SPAC на сьогоднішній день.

SPAC, або компанії з порожніми чеками, створюються для залучення коштів через IPO для фінансування злиття або поглинання, як правило, протягом двох років. Екман і його фонд - активні учасники ринку SPAC.

Окрім того, наголошується, що китайська холдингова компанія Tencent також придбала 20% компанії Universal Music.

Минулого місяця, відповідно до щорічного дослідження Goldman Sachs, Universal Music була оцінена в 53 млрд доларів, в позаминулому році - 36 мільярдів доларів.

Згідно зі звітом про доходи Vivendi за минулий місяць, обсяг продажів UMG виріс на 9,4% завдяки зростанню доходів від підписки та потокової передачі (на 19,6%), у той час як від запису музики обсяг продажів збільшився на 10,8%, що обумовлено збільшенням продажів нових релізів і каталогів.

Нові релізи Джастіна Бібера і Олівії Родріго, а також продажі The Weeknd, Ariana Grande і Pop Smoke були одними з найпопулярніших у першому кварталі 2021 року, що призвело до збільшення прибутку від записуваної музики. Однак скасування турів на більшу частину 2020 року і в 2021 році вплинуло на продажі та інші доходи, які знизилися на 10%, передає видання.

Компанія Білла Екмана Pershing Square також володіє частками в Chipotle, Domino's Pizza, мережі товарів для дому Lowe's і Hilton Hotels, при цьому, що вона раніше не володіла жодними іншими медіа або розважальними об'єктами.

Додамо

Інформація про те, що найбільша музична компанія світу Universal Music Group готується провести рекордну угоду на ринку SPAC, з'явилася на початку червня. Зазначалося, що переговори відбувалися за участю хедж-фонду Pershing Square Білла Екмана.

Тоді потенційне злиття зі SPAC оцінювалося Universal Music приблизно в 40 млрд доларів.

Нагадаємо

У 2020 році компанія Universal Music Publishing Group купила права на всі пісні легендарного американського музиканта Боба Ділана.

Українські Національні Новини

Економіка