chastyna-pidtrymky-vid-partneriv-halmuietsia-potribno-zbilshuvaty-vlasni-mozhlyvosti-zelenskyi

Частина підтримки від партнерів гальмується, потрібно збільшувати власні можливості - Зеленський

 • 20848 переглядiв

Президент Зеленський висловив занепокоєння уповільненням підтримки з боку партнерів і закликав посилити власну обороноздатність України, щоб протистояти викликам, що постали перед нею.

Президент Володимир Зеленський заявив, що одним з викликів на сьогодні для України є ситуація з допомогою партнерів. Частина підтримки гальмується й потрібно робити все, щоб збільшувати власні можливості в Україні. Про це заявив Зеленський під час участі в засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, передає кореспондент УНН.

Кожен із вас бачить, які сьогодні у нас є виклики, й кожен з вас бачить, які в нас є загрози. Перше – це ситуація з допомогою наших партнерів. На жаль частина підтримки ми знаємо гальмується й потрібно робити все, щоб збільшувати наші власні можливості тут. Збільшувати наші можливості в Україні,

- сказав Зеленський.

Він зазначив, що не можна втрачати час, потрібно зміцнювати Україну, водночас максимально комунікувати всім на всіх рівнях з українськими партнерами.

08.04.24, 20:31 • [views_0]

"Зокрема й між громадами, щоб увага світу до України зберігалася. Сьогодні інший виклик - зберігалася", - закликав Зеленський.

Також він закликав місцеві та регіональні влади сприяти розвитку всіх оборонних виробництв.

Кожна ефективна розробка, вся українська зброя мають значення. Я дякую кожній громаді, кожній області, які вже це роблять. Ми вже довели в Україні, що можемо виробляти дійсно сильні дрони, засоби РЕБ, виробляємо артилерію, техніку. Усього, що потрібно обороні, має бути максимум. Максимум має бути й звичайної економічної активності, яка дає людям роботу та забезпечує податками і зборами бюджети,

- розповів Зеленський.

Окрім того, він закликав в кожній громаді проявляти максимальну увагу до українських воїнів, які проходять лікування після поранень та реабілітацію.

Підтримуйте сімʼї наших воїнів, які зараз на фронті, та всіх, хто дійсно допомагає обороні,

- додав Зеленський.

Доповнення

Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр закликала Конгрес США внести на розгляд законопроєкт про надання допомоги Україні.