chekayemo-vid-yes-energooschadni-lampi-generatori-ta-modulni-budinki-zelenskiy-pro-detali-rozmovi-z-ursuloyu-fon-der-lyayen

“Чекаємо від ЄС енергоощадні лампи, генератори та модульні будинки”: Зеленський про деталі розмови з Урсулою фон дер Ляєн

 • 593922 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Президент Володимир Зеленський заявив за підсумками розмови з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, що Україна чекає першого траншу макрофінансової допомоги в січні, а також першу партію енергоощадних ламп, шкільні автобуси, генератори й модульні будинки. Про це УНН пише з посиланям на соцмережі Голови Держави.

Цитата

“Радий почати рік із розмови з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Подякував за неослабну підтримку з боку ЄС. Чекаємо першого траншу макрофіну вже в січні, першої партії енергоощадних ламп, шкільні автобуси, генератори й модульні будинки”, – повідомив Зеленський.

Він додав, що сторони також скоординували кроки щодо Саміту Україна – ЄС.

Доповнення

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про першу у новому році телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським, під час якої наголосила на підтримці, а також пообіцяла почати виплати допомоги Україні обсягом 18 млрд євро, як і візит в Україну.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Посол Польщі в ООН: "Війна в Україні є світовою"

     • 528300 переглядiв

    У Львові "замінували" Ратушу, людей евакуювали - мер

     • 541321 переглядiв