chekhiya-napravit-mekhanizovaniy-batalyon-do-skladu-sil-shvidkogo-reaguvannya-nato

Чехія направить механізований батальйон до складу сил швидкого реагування НАТО

 • 17004 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Чехія направить механізований батальйон до складу сил швидкого реагування НАТО, розгортання яких в разі необхідності займе не більше 30 днів. Про це повідомив в п'ятницю журналістам начальник генерального штабу ЗС республіки Алеш Опата, передає УНН.

"Чехія направить до складу формованих сил швидкого реагування НАТО, які будуть здатні розгорнутися протягом 30 днів, 800 військовослужбовців і 200 одиниць (бойової) техніки, - зазначив він. - Мова йде про (механізованому) батальйоні сухопутних військ".

Проект створення сил швидкого реагування НАТО обговорили в Брюсселі в середу і четвер міністри оборони держав-членів НАТО. Передбачається, що він буде реалізований до 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні недостатньо фахівців, які забезпечать рух до НАТО – віце-прем'єр

У Північноатлантичному альянсі дана ініціатива названа "4х30". Це означає, що в складі знаходиться в оперативній готовності угруповання повинні перебувати 30 механізованих батальйонів, 30 бойових кораблів і 30 авіаескадрилій, готових до розгортання протягом 30 днів.

Як повідомляв УНН, одразу кілька країн-членів НАТО визнали порушення Росією Договору про обмеження ракет малої і середньої дальності (ДРМСД).

Українські Національні Новини

Політика