chekhiya-posilyuye-karantin-u-restoran-teper-lishe-z-covid-sertifikatom

Чехія посилює карантин: у ресторан тепер лише з COVID-сертифікатом

 • 21045 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. З 22 листопада в Чехії, ПЛР та тестів на антигени буде недостатньо для підтвердження відсутності коронавірусної інфекції. Для відвідування масових заходів та закладів сфери послуг потрібен буде сертифікат про вакцинацію або довідка про те, що людина перехворіла на коронавірус. Про це пише УНН з посиланням на Seznamzpravy.cz

Деталі

Таким чином, нещеплені люди не зможуть відвідувати ресторани, салони краси, готелі, басейни та масові заходи.

Нові заходи діятимуть до кінця лютого, заявив прем'єр-міністр Андрій Бабіш після засідання кабінету міністрів у четвер.

"Нас надихнула баварська модель, принцип зрозумілий. Це модель O-N, в якій доступ до різних послуг матимуть лише ті, хто був вакцинований, і ті, хто перехворів на коронавірус", — сказав прем'єр.

Виняток буде зроблено лише для дітей до 12 років (їм не потрібно пред'являти тест) та для молодих людей від 12 до 18 років, яким страхові компанії оплачуватимуть п'ять тестів ПЛР на місяць. Безкоштовні тести зможуть робити ті, хто не може бути вакцинований за станом здоров'я. Щепленим людям держава оплачуватиме два тести ПЛР на місяць.

Буде відновлено обов'язкове тестування співробітників компаній та підприємств. Тести потрібно буде проходити раз на тиждень. Витрати на антигенні випробування роботодавцям компенсує держава.

Планується продовжити тестування учнів на коронавірус у школах.

Додамо

Напередодні у країні було зафіксовано рекордну кількість нових випадків інфікування – майже 22,5 тисячі.

Понад 6 млн 200 тисяч жителів Чехії, населення якої становить трохи більше 10 млн, повністю вакциновано станом на 18 листопада.

Українські Національні Новини

Новини Світу