chekhiya-ta-britaniya-vistupili-iz-zayavami-pro-pochatok-sudu-schodo-mh17

Чехія та Британія виступили із заявами про початок суду щодо MH17

 • 22174 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Чеська Республіка та Велика Британія виступили із заявами про початок судового процесу у справі про катастрофу пасажирського літака MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом в 2014 році. Заяви були опубліковані 9 березня на сайті зовнішньополітичних відомств двох держав, передає УНН.

"Чеська Республіка вітає початок кримінального процесу 9 березня 2020 року за фактом катастрофи рейсу MH17 над сходом України 17 липня 2014 року, в результаті якого загинули 298 невинних цивільних осіб 17 різних національностей. Це важлива віха у встановленні істини та досягненні справедливості для жертв цієї трагедії і їх найближчих родичів, а також притягнення до відповідальності осіб, винних у збиті рейсу MH17", - заявили в Республіці.

Чеська Республіка заявила про повну довіру до судової системи Нідерландів і закликала "всі держави, включаючи Російську Федерацію, в повній мірі співпрацювати з розслідуванням" відповідно до резолюції 2166 РБ ООН.

Велика Британія також висловила цілковиту довіру і підтримку нідерландській судовій системі, і подякувала за роботу Спільній слідчій групі.

"Це судовий розгляд є важливою віхою на шляху до відповідальності за знищення MH17 і трагічної загибелі 298 осіб на борту - включаючи 10 британців - майже шість років тому.

Тепер російська держава має в повній мірі співпрацювати з цим процесом відповідно до резолюції 2166 Ради Безпеки ООН. Не може бути безкарності тих, хто несе відповідальність за цей жахливий злочин", - йдеться в заяві міністра закордонних справ Домініка Рааба.

Нагадаємо, в понеділок в Нідерландах почалося перше слухання у справі про катастрофу пасажирського літака MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом в 2014 році.

Українські Національні Новини

Політика