chekhiya-viddast-ukrayini-viyskovu-tekhniku-v-mezhakh-krugovogo-obminu-z-nimechchinoyu

Чехія віддасть Україні військову техніку в межах “кругового обміну” з Німеччиною

 • 183288 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Німецький машинобудівний та зброєбудівний концерн Rheinmetall передасть Чехії нові танки Leopard та броньовані ремонтно-евакуаційні машини Büffel ARV. Натомість чеська техніка поїде до України. Про це інформує УНН з посиланням на пресслужбу компанії.

Цитата

“У рамках програми обміну обладнанням «Ringtausch» уряду Німеччини Rheinmetall незабаром поставить до Чеської Республіки основні бойові танки та іншу військову техніку. Зараз це договірно погоджено в Празі між представниками обох країн і Rheinmetall”, — йдеться в пресрелізі.

Деталі

У рамках обміну на підтримку України Чехія отримує від Німеччини бойові та евакуаційні танки. Група озброєнь Rheinmetall постачає партнерам НАТО бойові танки Leopard 2A4 і броньовану евакуаційну машину Büffel ARV, як оголосила група. За інформацією Rheinmetall, Чехія передає Україні військову техніку в рамках обміну.

Відповідну угоду було підписано сьогодні в Празі з урядами Німеччини та Чехії. Rheinmetall не повідомляє, скільки танків буде поставлено до Чехії. Поставка першого автомобіля запланована на грудень цього року. Очікується, що вся поставка буде завершена до кінця 2023 року.

Згідно з інформацією, Leopard 2A4 є «відновленими основними бойовими танками», що належать групі зі складів різних держав-користувачів.

Раніше

Як повідомляв УНН, Словенія передасть Україні 28 танків радянської доби в рамках угоди щодо обміну озброєннями з Німеччиною.

Україна неодноразово запрошувала у Німеччини бойові танки "Леопард" для допомоги у контрнаступі проти росії, але уряд канцлера Олафа Шольца поки що відмовляється.

До того ж міністерка оборони ФРН Крістін Ламбрехт у вересні заявила, що угода про круговий обмін бойовими машинами піхоти з Грецією та Україною майже завершена. В рамках такої угоди Німеччина передасть Греції 40 БМП Marder, а Греція передасть 40 своїх БМП-1 радянського виробництва Україні.

Українські Національні Новини

Війна