chekhiya-zaprovadit-rezhim-ns-cherez-koronavirus-khvoriy-na-covid-19-prezident-zeman-pokine-gospital-v-subotu

Чехія запровадить режим НС через коронавірус. Хворий на COVID-19 президент Земан покине госпіталь в суботу

 • 17164 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Кількість випадків коронавірусу в Чеській Республіці підскочило до нового рекордного максимуму у п'ятницю, хвиля, яка зачепила президента країни Мілоша Земана та затримала призначення нового прем'єр-міністра. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Міністерство охорони здоров'я Чехії повідомило, що щоденна кількість нових випадків захворювання за попередній день склала 27 717 осіб. Це майже на 2 000 осіб більше, ніж попередній рекорд, встановлений у вівторок.

Рівень інфікування в країні піднявся до нового рекордного рівня – 1 231 новий випадок на 100 000 мешканців за останні сім днів.

Тим часом, президент Чехії Мілош Земан буде виписаний із празького військового шпиталю у суботу. Днем раніше, у четвер, він був виписаний після більш ніж місячного лікування від цирозу печінки, але був повторно госпіталізований лише через кілька годин після позитивного результату тесту на COVID-19. Як повідомили у лікарні, президент отримав моноклональні антитіла і не має симптомів COVID-19.

Доповнення

77-річного Земана було доставлено до лікарні 10 жовтня, наступного дня після виборів до нижньої палати парламенту, для лікування у відділенні інтенсивної терапії.

У канцелярії президента заявили, що після виписки з лікарні Земану присягне Петро Фіала, лідер коаліції, яка перемогла на виборах, як новий прем'єр-міністр країни. Церемонія мала відбутися у п'ятницю.

В офісі заявили, що церемонія буде організована відповідно до поточних заходів боротьби з коронавірусом, але подробиці наразі невідомі.

Додамо

Уряд Чехії оголосив 30-денний надзвичайний стан і запровадив додаткові коронавірусні обмеження.

Серед інших заходів, які набули чинності у п'ятницю, заборонено всі різдвяні ярмарки по всій країні, а також вживання алкоголю у громадських місцях. Бари, ресторани, нічні клуби, дискотеки та казино мають закритися о 22 годині.

Кількість людей на культурних та спортивних заходах буде обмежена до 1 000 осіб, які пройшли вакцинацію або одужали від COVID-19, у той час як усі інші громадські збори можуть відвідувати до 100 відвідувачів.

У країні з населенням 10,7 мільйона осіб зареєстровано 32 643 смертельних випадки від COVID-19.

Чеська Республіка також заборонила в'їзд іноземцям, які провели понад 12 годин за останні два тижні у Південній Африці, Намібії, Лесото, Свазіленді, Зімбабве, Ботсвані, Мозамбіку та Замбії у відповідь на новий варіант коронавірусу, заявило міністерство закордонних справ.

Виняток становлять громадяни ЄС та постійні жителі Чехії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Початок зими в Україні буде зі снігом, але не скрізь

     • 81579 переглядiв

    Справа ПВК: суд залишив під вартою Семенченка

     • 20204 переглядiв