cherevatiy-boyezitknen-z-vagnerom-u-bakhmuti-pomenshalo-zsu-trimayut-pivdenno-zakhidniy-rayon-mista

Череватий: боєзіткнень з вагнером у Бахмуті поменшало, ЗСУ тримають південно-західний район міста

 • 397287 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Кількість зіткнень ЗСУ з бойовиками вагнера у Бахмуті та його околицях за останні кілька днів знижується, повідомив речник східного угрупування військ Сергій Череватий, пише УНН.

Цитата

"Що ми можемо сьогодні констатувати, так це те, що за останні три дні кількість зіткнень насамперед із підрозділами вагнера на Бахмутському напрямку зменшилася", — сказав CNN у четвер Череватий. "Ми пояснюємо це значним виснаженням частин вагнера за попередні місяці боїв і тим, що їм необхідно перегрупуватися та відновитися".

Череватий визнав, що бійці вагнера проводили більше наступальних операцій, і з ними було важче протистояти, ніж зі звичайними російськими солдатами, через жорстокість організації.

В той час, як Вагнер контролює більшу частину міста, Череватий зазначив, що Україна контролює частину південно-західного району міста.

"Наші підрозділи є там і займаються обороною", - розповів він.

На закінчення Череватий сказав, що кінцевим результатом битви за Бахмут буде повне знищення воєнізованої роти вагнера.

"Чим більше буде закривавлений і вибитий ворог, тим легше буде нашим воїнам з меншими втратами звільнити українську землю".

Додамо

Лідер вагнера євген пригожин оголосив, що його бойовики почнуть виведення з міста у четвер і будуть замінені російськими солдатами.

Череватий зазначив, що ротація відбувається повільно протягом останніх кількох тижнів, пояснюючи цю зміну "величезними втратами".

Українські Національні Новини

Війна