cherevatiy-pro-situatsiyu-u-rayoni-vugledara-rosiyani-kontsentruyut-sili

Череватий про ситуацію у районі Вугледара: росіяни концентрують сили

 • 997660 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Російські окупаційні війська декілька місяців підряд робили певні спроби у районі Вугледара Донецької області, наразі концентрують сили та завдають масованих ударів по українській обороні. Але штурми ворога зупиняють і окупанти несуть втрати. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Сил оборони на Східному напрямку полковник Сергій Череватий, пише УНН.

Цитата

"Росіяни вже декілька місяців підряд робили спробу прорвати там нашу оборону... У районі Павлівки, коли були гарячі бої. Там фактично розбито їхню 55-у бригаду морської піхоти Тихоокеанського флоту. Зараз вони теж концентрують сили, потужні агресивні удари по нашій обороні", - сказав Череватий. 

З його слів, лише за минулу добу ворог завдав 299 ударів. Для цього використовував усі наявні системи залпового вогню, артилерію. Зафіксували також 34 штурми. "Але жоден із них не увінчався успіхом. Ба більше, ворог зазнав втрат: 108 російських військових убито; 136 окупантів зазнали поранень", - вказав Череватий.

"Напрям їх зрозумілий, вони хочуть, прорвавши нашу оборону, рухатися далі у район Покровська, Добропілля. Мета цих агресивних дій і на цьому напрямку, і в напрямку Бахмута - це захопити нашу українську Донецьку область і подати як певну ціль так званої "спецоперації", як звільнення народу "лнр/днр", - зазначив речник Східного угруповання військ. - Наші воїни роблять все, щоб і цього разу вони зазнали поразки".

Доповнення

Вугледар на Донеччині окупанти інтенсивно обстрілюють з артилерії.

Українські Національні Новини

Війна