cherez-ataku-rf-na-energosistemu-ye-obmezhennya-u-trokh-oblastyakh-ale-elektropostachannya-vzhe-vidnovlyuyetsya-ukrenergo

Через атаку рф на енергосистему є обмеження у трьох областях, але електропостачання вже відновлюється - Укренерго

 • 1129731 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Внаслідок сьогоднішньої масованої ракетної атаки російських військ, яка стала вже 15-ю, пошкоджено низку об'єктів енергетичної інфраструктури. Будуть застосовані обмеження у Житомирській, Харківській та Одеській областях. Ремонті бригади вже виїхали для усунення наслідків. Електропостачання поступово відновлюється. Про це повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

"Усю ніч 9 березня тривала 15-та масована ракетна атака росіян на енергетичну інфраструктуру. Для зменшення ризиків були превентивно застосовані обмеження у всіх регіонах. Триває відновлення роботи енергосистеми, електропостачання поступово відновлюється", - повідомили в Укренерго.

"Водночас внаслідок атаки є пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. Тому обмеження будуть застосовані у Житомирській, Харківській та Одеській областях", - додали у компанії.

Деталі

При цьому в Міненерго вказали, що станом на 6:30 9 березня були зафіксовані обстріли енергетичних об’єктів у Київській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській областях і що росіяни пошкодили останню лінію, яка живила ЗАЕС.

"У результаті обстрілів пошкоджено останню лінію, яка живила ЗАЕС. Зараз станція працює на дизельних генераторах. росіяни ставлять світ на межу ядерної катастрофи. І це наступного дня після перемовин з ООН про демілітаризацію ЗАЕС", - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

За даними Укренерго, ремонтні бригади вже виїхали для усунення наслідків обстрілів по країні та відновлення живлення.

Доповнення

У небі над Україною за ніч знищили 34 з 48 ворожих крилатих ракет і чотири дрони-камікадзе типу Shahed, 8 керованих авіаційних ракет не досягли своїх цілей, усього був 81 пуск ворожих ракет.

Українські Національні Новини

Економіка