cherez-chergove-zatrimannya-ukrayintsya-v-okupovanomu-krimu-vidkrili-provadzhennya

Через чергове затримання українця в окупованому Криму відкрили провадження

 • 9889 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Українські слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного затримання кримчанина на території тимчасово окупованого Кримського півострова за нібито "участь" в кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебиджихана. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури АРК у Telegram.

"Сьогодні, 17 лютого 2020 року, під процесуальним керівництвом прокуратури автономії слідчим відділом ГУНП в АР Крим та місті Севастополі розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 КК України за фактом незаконного позбавлення волі громадянина України на території тимчасово окупованого півострова", - сказано у повідомленні.

Встановлено, що "правоохоронці" затримали 57-річного кримчанина за начебто "участь" в кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебиджихана та намір "вчиняти" протиправні дії на території півострова (ч. 2 ст. 208 КК РФ).

Досудове розслідування здійснюватиметься ГУНП в АР Крим та місті Севастополі.

Нагадаємо, Керченський міський "суд" заарештував на 10 діб чотирьох громадян України, затриманих російськими прикордонниками в Азовському морі за незаконний вилов риби. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП