cherez-chotiri-dni-pozhezhniki-pokinuli-znischeniy-vognem-kompleks-parlamentu-par

Через чотири дні: пожежники покинули знищений вогнем комплекс Парламенту ПАР

 • 15913 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Пожежники покинули комплекс Парламенту Південної Африки через чотири дні після того, як велика пожежа знищила головну палату національних законодавчих зборів країни. Про це інформує УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Пожежники взяли під контроль вогонь, але він знову спалахнуло пізно ввечері у понеділок, а потім знову у вівторок. Вони залишалися на місці до вечора середи, щоб переконатися, що полум'я більше не спалахне.

Загалом, за словами парламенту, 300 пожежників пропрацювали понад 71 годину, аби повністю локалізувати пожежу.

Підозрюваний був заарештований і постав перед судом за звинуваченням у зломі будинку, крадіжці, підпалі та порушенні закону про безпеку Південної Африки, що обмежує доступ до урядових будівель. За словами прокуратури, підозрюваний також мав вибуховий пристрій.

Влада відмовилася обговорювати можливі мотиви цієї людини і заявила, що ще зарано говорити, чи була пожежа навмисним нападом на центр демократії в Південній Африці.

Поліція не відкидає можливості нових арештів.

Додамо

Пожежа спалахнула на ділянці парламенту в центрі Кейптауна рано-вранці в неділю і знищила весь комплекс. Вогонь знищив головну палату будівлі Національної асамблеї, де знаходиться парламент ПАР, і завдав значної шкоди іншим будівлям у цьому районі, включаючи стару будівлю парламенту, яка була збудована в британську колоніальну епоху наприкінці 1800-х років.

Українські Національні Новини

Новини Світу