cherez-diyi-lvivskogo-mitnika-derzhavi-zavdano-zbitkiv-na-ponad-2-5-mln-grn

Через дії львівського митника державі завдано збитків на понад 2,5 млн грн

 • 11213 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Державний інспектор відділу митного оформлення одного з митних постів Львівської митниці ДФС сприяв незаконному ввезенню не задекларованого вантажу, в результаті чого державі завдано понад 2,5 млн грн збитків. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що державний інспектор, зловживаючи службовим становищем, умисно не провів належну перевірку транспортного засобу, у якому через державний кордон України перевозили незадекларований вантаж. Діючи з метою одержання неправомірної вигоди на користь третіх осіб, він не нарахував перевізнику митні платежі за ввезення товару. Таким чином було незаконно ввезено майже 4 тони товарів народного споживання китайського виробництва, загальною вартістю 8,6 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Також, державному інспектору відділу митного оформлення одного з митних постів Львівської митниці ДФС повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем.

"(Адже –ред.) через його неправомірні дії державі завдано понад 2,5 млн грн збитків", - зазначається в повідомленні.

"(Відкрито кримінальне провадження через – ред.) зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, митники та прикордонники виявили в Одеському торговельному порту незадекларовані товари на 7 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП