cherez-diyi-rosiyan-na-zaes-perestav-pratsyuvati-trenazher-dlya-vidpratsyuvannya-navichok-roboti-personalu

Дії рашистів призвели до зупинки унікального повномасштабного тренажера на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС

 • 1076513 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Російські окупанти та їх дії на ЗАЕС призвели до зупинки повномасштабного тренажера (ПМТ), який необхідний для відпрацювання навичок роботи на атомному об’єкті, передає УНН з посиланням на офіційний канал у Telegram Енергоатому.

Цитата

"Через російських окупантів на ЗАЕС не працює повномасштабний тренажер (ПМТ), на якому відпрацьовують навички, необхідні для роботи на атомному об’єкті. Рашисти навмисне блокують доступ до робочих місць інструкторам ПМТ, оскільки вони відмовилися співпрацювати з ворогом та підписувати контракти із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС", — повідомляють в Енергоатомі.

Деталі

Компанія говорить, що підготовка та підтримання кваліфікації на повномасштабному тренажері є важливою складовою для безпеки АЕС та експлуатаційної діяльності, такі дії повинні проводитися систематично для того, щоб персонал зберігав і розвивав раніше набуті навички.

"Підтримувати ліцензовану готовність персоналу АЕС і навчати його рекомендує Міжнародне агентство з атомної енергії, і це є однією з вимог Державної інспекції ядерного регулювання України", — заявили у Енергоатомі.

Поки повномасштабний тренажер зараз не функціонує повноцінно, невідомо скільки українські атомники не матимуть часу та можливості ані навчатися, ані підвищувати кваліфікацію. Ця ситуація загрожує безпечності експлуатації найбільшого в Європі ядерного об'єкта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти не можуть запустити в роботу жодного енергоблоку тимчасово окупованої ЗАЕС

Українські Національні Новини

Війна