cherez-diyi-talibanu-ta-silovikiv-v-afganistani-zaginuli-380-tsivilnikh-osib-oon

Через дії "Талібану" та силовиків в Афганістані загинули 380 цивільних осіб – ООН

 • 12278 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. В Афганістані через дії екстремістського угрупування "Талібан" за квітень цього року померло 208 цивільних людей, а внаслідок операцій афганських силових служб - 172 людей. Про це УНН повідомляє з посиланнями на дані наведені в заяві Місії із допомоги в Афганістані ООН.

У "Талібані" причетні до 208 жертв серед цивільних осіб у квітні, що на 25% більше у порівнянні з квітнем 2019 року та на аналогічних рівнях, як у березні 2020 року. Цивільні жертви, які відносяться до силових структур Афганістану за квітень 2020 року налічували 172 цивільних осіб, що на 38% більше у порівнянні з квітнем 2019 року і на 37% вище, ніж у березні 2020 року. Ці дані є тимчасовими, підлягаючи подальшому перегляду", - йдеться у заяві.

ООН закликала сторони до зменшення насильства в Афганістані, наголошуючи на збільшення кількості загиблих цивільних осіб.

"Сторони зобов’язалися знайти мирне рішення і повинні захищати життя всіх афганців і не ставити під загрозу надію людей на закінчення війни", - сказала голова Місії ООН в Афганістані Дебора Лайонс.

Вона додала, що внутрішньоафганські мирні переговори мають початися якомога швидше.

Нагадаємо, на медзаклад "Лікарів без кордонів" у західній частині афганської столиці Кабула було скоєно напад.

Українські Національні Новини

Новини Світу