cherez-kordon-namagalisya-provesti-igrashki-na-sumu-1-6-mln-griven

Через кордон намагалися провести іграшки на суму 1,6 млн гривень

 • 15078 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Працівниками Київської митниці ДФС було зафіксовано спробу незаконного переміщення через митний кордон України значної партії дитячих іграшок – 700 коробів на загальну суму орієнтовно 1,6 млн гривень. За успішної реалізації цієї оборудки держава могла б втратити чималі кошти. Про це повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби, передає УНН.

Так, до митного поста "Східний" Київської митниці надійшов вантаж, який переміщувався контейнером на вантажному автомобілі.

Митники ДФС разом із працівниками СБУ провели повний огляд контейнера з повним вивантаженням та розпакуванням, під час якого було виявлено факт нез'явлення у декларації точних та достовірних відомостей про кількість товарів. Разом з тим, в контейнері було виявлено товари, дані про які були відсутні у декларації.

Таким чином, підприємцями не заявлено за встановленою формою у декларації точні та достовірні відомості про наявність товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

Було складено протокол про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України (Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення). Товар, який переміщувався з порушенням митних правил, вилучено до винесення судом рішення у справі. Санкція статті передбачає штраф та конфіскацію товару.

Нагадаємо, столичні митники виявили оборудку з турецькими солодощами на понад 1 млн гривень. 

Цього місяця співробітники СБУ викрили на хабарі старших змін регіональної митниці та прикордонного наряду на одному з пунктів пропуску в Одеській області. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП