cherez-kovid-lyudi-stali-piti-bilshe-alkogolyu-vdoma

Через "ковід" люди стали пити більше алкоголю вдома

 • 11838 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. У зв'язку із закриттям пабів і барів, люди стали частіше пити алкоголь вдома. У кінці травня 68% споживачів із 11 країн заявили, що повністю перестали або почали рідше відвідувати паби та бари через пандемію COVID-19, передає УНН із посиланням на дані аналітичної компанії GlobalData.

Незважаючи на те, що деякі країни поступово знімали обмеження (У КНР бари знову запрацювали на початку квітня, а у Німеччині та Австралії - у середині травня), показники відвідуваності таких закладів протягом 10 тижнів з 25 березня по 31 травня залишалися відносно незмінними і низькими.

Аналітики вважають, що тренд буде зберігатися навіть у міру подальшого ослаблення карантинних обмежень.

"Оскільки все більше людей починають уникати відвідування барів і клубів, виробникам (алкогольних напоїв) необхідно брати до уваги зміну моделей споживання", - сказала аналітик GlobalData Міцує Конісі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журнал Nature розповів про несподівану користь горілки.

Відзначається, що подібна ситуація змусить виробників випускати преміальні інноваційні напої за доступною ціною.

"Задоволення від споживання напою вдома повинно відповідати відчуттям, які отримуються у барі", - говорять аналітики, і нагадують, що сьогодні у світі стрімко зростає популярність готових до вживання різних ароматизованих алкогольних коктейлів: обсяги їх продажів у порівнянні з 2018 і 2019 роками зросли на 12%.

Відзначимо, що серед головних алкогольних трендів в Україні - сьогодні спостерігається мода на "крафтовое" спиртне, сидр, а також винні газовані напої. Останні, як правило, легкі, незвичайних кольорів і навіть з блискітками.

Слідуючи тренду, український виробник Prime, наприклад, нещодавно представив на ринку винний напій небесно-блакитного кольору. У колекції є новинка навіть з перлинним шимером.

Українські Національні Новини

Суспільство