cherez-morozi-ye-defitsit-elektriki-u-dvokh-oblastyakh-uzhe-avariyni-vidklyuchennya-ukrenergo

Через морози є дефіцит електрики, у двох областях уже аварійні відключення - Укренерго

 • 827101 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Споживання електроенергії підвищилося через зниження температури на сході і в центрі країни. Зріс дефіцит потужності. До всіх областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж усієї доби. Уже з 7 години у Дніпропетровській та Харківській областях через перевищення лімітів застосовані аварійні відключення. Про це повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Цитата

"Станом на 10:00 11 січня споживання електроенергії в Україні підвищилось через суттєве зниження температури на сході і в центрі країни. Внаслідок цього зріс дефіцит потужності. Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00, - вказали в Укренерго. - Уже з 7:00 у Дніпропетровській та Харківській областях ліміти були критично перевищені, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми були застосовані аварійні відключення".

Деталі

В окремих областях внаслідок поривчастого вітру, як повідомляється, є пошкодження у мережах операторів системи розподілу, ведуться ремонтні роботи.

У прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням залишається складною через значні пошкодження електромереж внаслідок високої активності бойових дій, додали у компанії.

"Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та тимчасову окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії", - вказали в Укренерго.

Доповнення

Упродовж останніх трьох місяців енергосистема України зазнала значних пошкоджень внаслідок прицільних масованих ракетних та безпілотних атак ворога. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні.

Українські Національні Новини

Економіка