cherez-napad-na-ukrayinu-rosiya-potopaye-v-mizhnarodnikh-sudakh-rozsliduvannya-mozhe-zaynyati-1-3-roki

Через напад на Україну росія потопає в міжнародних судах. Розслідування може зайняти 1-3 роки

 • 168588 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Світ консолідувався у позові до Міжнародного кримінального суду (МКС) проти росії. Про це звітує Центр протидії дезінформації при РНБО України, пише УНН.

Цитата

"Після скоєних окупантами злочинів у Бучі Велика Британія заявила, що разом з іншими країнами збирає докази для МКС", - зазначає ЦПД.

Деталі

Так, зокрема, Франція та ЄС надають фінансову і технічну допомогу для документування розслідування злочинів рф в Україні.

У Центрі нагадують, що станом на 11 березня 41 країна позвалася до МКС щодо злочинів, скоєних в Україні. Цей суд розглядатиме індивідуальну кримінальну відповідальність путіна та інших російських чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія просить МКС розслідувати воєнні злочини у Київській області після відходу окупантів

Також Україна позвалася до Міжнародного суду ООН, де розглядатиметься відповідальність держави росія. 16 березня Міжнародний суд ООН наказав рф зупинити війну проти України. Але москва відкинула звинувачення і відмовилась зупиняти “спецоперацію” на території держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд ООН: росія має негайно призупинити воєнні дії в Україні

Цитата

"Юристи попереджають: розслідування у суді може тривати від 1 до 3 років. Виходячи з кількості країн, зацікавлених у винесенні вироку рф, ймовірно, МКС та Міжнародний суд ООН не затягуватимуть процес", - зазначають у Центрі.

Раніше

Центр протидії дезінформації при РНБО України у неділю повідомив про маніпуляції у західному інформаційному просторі, які зокрема стосуються нещодавнього опитування Sunday Express за підтримки вашингтонського Інституту демократії.

Українські Національні Новини

Суспільство