cherez-nebezpechnist-uzhgorodskikh-dityachikh-maydanchikiv-prokuratura-podala-adminpozov

Через небезпечність ужгородських дитячих майданчиків прокуратура подала адмінпозов

 • 6949 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 1 березня. УНН. Прокуратурою Закарпатської області пред’явлено адміністративний позов до суду про визнання протиправною бездіяльність Ужгородської міської ради з питань забезпечення проведення робіт з технічної інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків міста Ужгорода. Прокуратура встановила, що дитячі майданчики обласного центру Закарпаття не відповідають вимогам безпеки. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Так, було встановлено, що Ужгородською міською радою не забезпечено проведення робіт з технічної інвентаризації, паспортизації дитячих майданчиків міста, не проведено обстеження і перевірку технічного стану їх конструкцій. Більш того, не визначені навіть балансоутримувачі та підприємства, які б були відповідальними господарями таких об’єктів у місті.

Підставою для позову у прокуратурі назвали систематичні випадки, що несуть загрозу життю та здоров’ю дітей, які проводять дозвілля на майданчиках міста.

Зокрема, вже цього року мав місце випадок падіння вуличного ліхтаря та оголення проводів високої напруги на одному з найбільш відвідуваних дитячих місць відпочинку в місті Ужгород, зазначають у прокуратурі області.

Нагадаємо, у Запоріжжі внаслідок різкого потепління тала вода підтопила цілі житлові квартали. У місцях, де немає проїжджих частин та які не розчищались комунальниками під час снігопаду, через плюсову температуру сніг перетворився у справжні водойми. У прибудинкових територіях, на дитячих майданчиках та у парках подекуди не пройти.

Українські Національні Новини

Суспільство