cherez-nehodu-vidkliuchennia-svitla-u-7-oblastiakh-kharkiv-na-hrafikakh-minenerho

Через негоду відключення світла у 7 областях, Харків на графіках - Міненерго

 • 32632 переглядiв

Через негоду знеструмлено 337 населених пунктів у 7 областях України, дефіциту електроенергії не очікується

По Україні через негоду знеструмлено 337 населених пунктів у семи областях. Харків минулої доби і уже сьогодні вранці - на графіках відключень. Дефіциту електроенергії не передбачається. Про це повідомили в Міненерго у середу, пише УНН.

Деталі

"У місті Харків минулої доби застосовувалися графіки погодинних відключень – знеструмлювалися близько 230 тисяч споживачів. Також графіки застосовуються сьогодні зранку – відключено 115 тисяч абонентів. В інших областях країни обмежень споживачів не планується", - зазначили у міністерстві.

Як вказано, "дефіциту електроенергії не передбачається". Енергосистема України, за даними Міненерго, працює стабільно та збалансовано.

Негода

Через негоду в Україні, як повідомляється, знеструмлено 337 населених пунктів. Зокрема, у Київській області – 180 населених пунктів, у Чернігівській – 58, у Житомирській – 48, у Хмельницькій – 22, у Дніпропетровській – 20, у Черкаській – 5, у Кіровоградській – 4 населені пункти.

Знеструмлення через обстріли та інші причини

У Донецькій області знеструмлювалася повітряна лінія 110 кВ. У районі тривають бойові дії.

На Дніпропетровщині через обрив проводу відключалась повітряна лінія 150 кВ. У районі тривають бойові дії. Споживачі не знеструмлювались.

Минулої доби на Київщині відключалась повітряна лінія 330 кВ НЕК "Укренерго". Лінію заживлено.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,51 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили в Міненерго.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 5415 МВт-год. Також передбачається експорт – 1487 МВт-год.