cherez-novu-khvilyu-represiy-v-krimu-ukrayina-zvernulas-do-glavi-radi-yevropi

Через нову хвилю репресій в Криму Україна звернулась до глави Ради Європи

 • 9491 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Україна в ПАРЄ звернулася до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда та президента ПАРЄ Ліліан Марі Паск‘є через нові затримання кримських татар у Криму. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова української постійної делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв, передає УНН.

"Українська делегація в ПАРЄ звернулася до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда та президента ПАРЄ Ліліан Марі Паск‘є у зв‘язку з новою хвилею репресій тимчасової окупаційної "влади" Криму проти кримських татар", - зазначив голова української делегації.

За його словами, українська сторона просить очільників Ради Європи використати наявні в організації механізми для захисту прав корінного населення півострова та вимагає зупинити всі спроби "безумовного відновлення російської делегації в ПАРЄ" через продовження порушення Росією верховенства права і прав людини, які має відстоювати Рада Європи згідно статутних завдань.

Ар’єв додав також, що аналогічне звернення українська делегація направила комісару РЄ з прав людини Дуні Міятович.



Нагадаємо, 27 березня в окупованому Криму співробітники ФСБ провели обшуки у фігурантів бахчисарайської частини "справи Хізб ут-Тахрір".

Адвокатів, які прибули до місць проведення обшуків, окупанти не допустили.

У результаті обшуків відомо про затримання щонайменше 20 кримських татар.

27 березня Постійне представництво України при ООН надіслало всім державам-членам Організації офіційного листа, в якому звернуло увагу на загрозу нової хвилі кримінальних переслідувань кримських татар в окупованому РФ Криму

Як повідомляв УНН, підконтрольний Росії Київський районний суд окупованого Сімферополя 28 березня продовжить обирати запобіжний захід ще 11 кримськотатарським активістам, яких затримали в ході масових обшуків.

Українські Національні Новини

Політика