cherez-obstrili-okupantiv-poshkodzheno-magistralniy-gazogin-gazopostachannya-donetskoyi-ta-luganskoyi-oblastey-zupinene

Через обстріли окупантів пошкоджено магістральний газогін. Газопостачання Донецької та Луганської областей зупинене

 • 135399 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Через обстріли російських загарбників пошкоджено магістральний газогін та зупинене газопостачання Донецької та Луганської областей. Про це інформує пресслужба Оператора ГТС України, пише УНН.

Цитата

«23 травня 2022 року внаслідок обстрілів пошкоджено магістральний газопровід, який транспортував газ до населених пунктів Донецької та Луганської областей. З 14:00 подача природного газу до цієї ділянки ГТС припинена», - повідомляє пресслужба ОГТСУ.

Деталі

Повідомляється, що наразі пошкоджена ділянка газопроводу локалізована, але виконання відновлюваних робіт та поновлення транспортування газу унеможливлене через активні бойові дії.

Альтернативні варіанти транспортування газу в регіони відсутні через несанкціоноване втручання в роботу ГТС на території, окупованій російськими військами.

В ОГТСУ нагадали, що 11 травня фахівці Оператора зафіксували перекриття кранів у районі компресорної станції Новопсков на магістральному газогоні, що транспортував газ на територію Донецької та Луганської областей.

Наразі, щоб убезпечити себе, споживачам Донецької та Луганської областей необхідно керуватись рекомендаціями регіональних операторів розподільних мереж.

Співробітники Оператора ГТС України залишаються на території регіонів і знаходяться на постійному контакті з військовими та представниками військово-цивільних адміністрацій, щоб за найпершої нагоди розпочати відновлення пошкодженої газотранспортної інфраструктури, зазначили в пресслужбі.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що у зв'язку з бойовими діями на фронті у Донецькій області працівники АТ "Донецькоблгаз" в примусовому порядку відключили 306 абонентів від газопостачання.

Українські Національні Новини

Суспільство