cherez-pandemiyu-mizhnarodni-sposterigachi-pratsyuvatimut-na-viborakh-v-ukrayini-u-novomu-formati

Через пандемію міжнародні спостерігачі працюватимуть на виборах в Україні у новому форматі

 • 12518 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. У зв'язку із пандемією коронавірусу спостерігачі Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO на місцевих виборах в Україні працюватимуть у новому онлайн-форматі. Про це повідомили представники місії на брифінгу у середу, передає УНН.

"Це 13-та місія спостереження ENEMO в Україні. До 9 членів основної команди ENEMO акредитувало 48 і долучило 48 довгострокових спостерігачів ЛТО, які будуть працювати у команді з двох і покриватимуть всі області України", - зазначила пресаташе Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO Майя Мілікіч.

Зі слів голови місії Златко Вуйовіча, місія буде моніторити ситуацію із правами людини, а також зазначати скарги, апеляції, а також процес голосування під час виборів. Він підкреслив, що ENEMO добре відомо про труднощі організації виборів у контексті пандемії.

"В ENEMO ми стурбовані щодо збільшення кількості людей, інфікованих COVID-19, і тим, як це вплине на виборчий процес, але ми сподіваємось що громадяни України поважатимуть ці заходи та сприятимуть безпечному проведенню цих виборів", - зауважив він.

"Через пандемію та повязані з нею ризики місія ENEMO працює в іншому форматі на цих виборах: 48 віртуальних довгострокових спостерігачів ЛТО працюють віддалено та проводять спостереження у режимі онлайн. Місія ENEMO розраховує на те, що аналітик виборчої адміністрації та спостерігач з ЦВК, один аналітик виборчої кампанії - будуть стежити за усіма ключовими аспектами виборчого процесу", - додав заступник голови Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO П'єр Пейтьє.

Так, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Як повідомляв УНН, станом на 1 жовтня, Центральна виборча комісія акредитувала вже 127 офіційних спостерігачів на місцевих виборах.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Латвія відкликала свого посла з Білорусі

     • 14036 переглядiв

    Вкладникам збанкрутілої "Аркади" виплатили вже 70 млн грн

     • 12340 переглядiв

    У Рівному вночі побили суддю

     • 11502 переглядiв