cherez-protesti-v-iraku-sche-chetvero-lyudey-zaginuli-130-poraneni

Через протести в Іраку ще четверо людей загинули, 130 поранені

 • 9879 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Четверо учасників протестів вбиті, ще близько 130 отримали поранення в ході нічних сутичок із силовиками в місті Насірія на півдні Іраку, заявила напівофіційна Верховна комісія Іраку з прав людини. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Це сталося під час заворушень поблизу місцевого директорату з питань освіти, коли силові структури застосували сльозогінний газ проти демонстрантів. За даними комісії, деякі поранені перебувають у тяжкому стані.

Нагадаємо, з 1 жовтня в результаті придушення в основному беззбройних демонстрантів іракськими силовиками загинули щонайменше 320 людей. Іракський уряд, тим не менше, не зміг придушити протести, які стали наймасштабнішими за останні роки.

Демонстранти невдоволені нестачею робочих місць, перебоями в подачі електроенергії, браком чистої води, поганою освітою, охороною здоров’я, а також загальною корупцією.

Ірак є п’ятим за величиною виробником та експортером нафти у світі. Водночас, за оцінками, близько 20% населення країни живуть у бідності. Безробіття серед молоді сягає 25%, що вдвічі більше, ніж загалом по країні.

Українські Національні Новини

Новини Світу