cherez-rozliv-naftoproduktiv-v-izrayili-zavdano-kolosalniy-zbitok-ekologiyi

Через розлив нафтопродуктів у прибрежній смузі Середземного моря в Ізраїли пошкоджено пляжі, постраждали тварини

 • 22094 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Близько 150 кілометрів прибережної смуги Ізраїлю пошкоджені від розливу нафтопродуктів в Середземному морі. За оцінками міністерства екології, мова йде про велику екологічну катастрофу, для подолання збитків якої будуть потрібні десятиліття. Пошкоджено пляжі, постраждали морські тварини, в тому числі і занесені в Червону книгу. Про це стало відомо в п'ятницю, 19 лютого, повідомляє timesofisrael, пише УНН.

Деталі

З півночі на південь від Хайфи до Ашкелона на березі зустрічаються чорні плями і смуги. У заповіднику Гадор біля міста Хадера постраждали риби, черепахи і інші морські мешканці.

Управління природи і парків Ізраїлю закликало людей триматися подалі від пляжів в 16-ти найбільш забруднених зонах. Під час прибирання пляжів кілька добровольців були госпіталізовані після вдихання парів нафти.

Екологи припускають, що штормова погода на початку тижня виштовхнула забруднюючі речовини на берег. Однак причини розливу нафти, що загрожує пляжу і дикій природі, поки не установлена.

Додамо

Віце-прем’єр-міністр України Олексій Рєзніков заявив, що Донбас - на межі екологічної катастрофи.

Українські Національні Новини

Новини Світу