cherez-ruynuvannya-budinku-v-lisichansku-vidkrili-kriminalne-provadzhennya

Через руйнування будинку в Лисичанську відкрили кримінальне провадження

 • 9907 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. За фактом руйнування житлового будинку в Лисичанську Луганської області розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє УНН, посилаючись на прес-службу прокуратури області.

"За процесуального керівництва Лисичанської місцевої прокуратури Лисичанським відділом поліції ГУНП в Луганській області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами комунального підприємства, внаслідок чого відбулося руйнування триповерхового багатоквартирного будинку у м. Лисичанську, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість)", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі вказали, що близько 4:00 ранку 9 липня у житловому будинку за адресою вулиця Гора Попова, 15 були зафіксовані тріщини стін та обвал штукатурки. 

"Оглядом місця події встановлено, що вказаний будинок 1944 року будівництва, у ньому розташовується 39 квартир та зареєстровано 94 особи. Мешканців будинку евакуювали. Жертв та постраждалих немає", - зазначили у прокуратурі.

На даний час з’ясовуються обставини цієї події та проводяться невідкладні слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, у Лисичанську вирішили відселити людей з аварійного будинку.

Органами місцевої влади вживаються заходи щодо ліквідації наслідків аварійної ситуації.

10 липня в аварійний будинок у Лисичанську, де напередодні розпочався процес руйнування частини будинку, повернулися семеро дорослих і п'ятеро дітей. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП