cherez-sanktsiyi-britansku-kompaniyu-abramovicha-prodadut-za-1-funt-sterlingiv-ft

Через санкції британську компанію Абрамовича продадуть за 1 фунт стерлінгів - FT

 • 116873 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Британський оператор зв'язку Truphone, який належить російському мільярдеру Роману Абрамовичу і його партнерам, буде проданий за рекордно низькою ціною - 1 фунт стерлінгів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Financial Times.

Деталі

Рішення про продаж прийнято на тлі введення санкцій щодо Абрамовича британською та європейською владою.

Російському олігарху належить 23 відсотки акцій компанії, решта - його партнерам по гірничо-металургійній компанії Evraz Олександру Абрамову і Олександру Фролову.

За інформацією співрозмовників видання, покупцями стануть німецький бізнесмен Хакан Коч, який займається вживаними автомобілями, і його партнер по бізнесу Піррос Куссіос, який раніше вже мав відношення до сфери телекомунікацій. При цьому Коч отримає 90 відсотків акцій, в той час, як Куссіосу дістанеться десять відсотків.

Як зазначає FT, в рамках операції нинішні власники Truphone зобов'язуються інвестувати в компанію понад 10 млн фунтів стерлінгів (12,5 млн доларів), а також погасять борги компанії.

Наголошується, що, за умовами угоди, у разі, якщо вартість компанії зросте, нинішні власники отримають до третини коштів, які вони спочатку інвестували в Truphone.

За даними видання, угода буде укладена вже в червні.

Нагадаємо 

Російський мільярдер Роман Абрамович оскаржує санкції, які проти нього ввів Брюссель, у Європейському суді загальної юрисдикції.

Українські Національні Новини

Суспільство