cherez-shatdaun-420-tis-chinovnikiv-u-ssha-zalishatsya-bez-zarplati-na-rizdvo

Через "шатдаун" 420 тис. чиновників у США залишаться без зарплати на Різдво

 • 10479 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Безпосередній вплив часткового призупинення роботи уряду США відчує величезна кількість держслужбовців, яким доведеться обходитися без зарплати доти, поки не буде знайдений вихід з глухого кута. Про це УНН повідомляє з посиланням на CBS News.

Згідно зі звітом комітету з асигнувань сенату США, більш 420 тисяч федеральних службовців повинні будуть працювати без оплати праці. За оцінками комітету, ще 380 тисяч людей будуть відправлені у відпустку без оплати.

Фінансові втрати можуть бути важкими, якщо "шатдаун" триватиме "дуже довго", як погрожував президент США Дональд Трамп. Найтриваліша призупинка роботи уряду США сталася під час перебування при владі президента Білла Клінтона, також у святкові дні, і тривала протягом 21 дня.

Якщо станеться призупинка роботи, постраждалі федеральні працівники не отримають оплату за тиждень з 23 грудня по 5 січня "доти, доки не завершиться термін припинення асигнувань", відповідно до інструкцій для федеральних службовців, випущених у п'ятницю адміністративно-бюджетним управлінням США.

Нагадаємо, уряд США частково призупиняє свою роботу.

Українські Національні Новини

Новини Світу