cherez-skargi-na-zakhmarni-tsini-palnogo-pochali-perevirki-na-zapravkakh

Через скарги на захмарні ціни пального почали перевірки на заправках

 • 160231 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Держпродспоживслужба повідомила, що почала перевірки на АЗС через скарги на захмарні ціни на пальне, пише УНН.

Цитата

"За останні дні з усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо. (...) Розпочато проведення перевірок суб’єктів господарювання, що працюють на роздрібному ринку пального", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У відомстві вказали: заправки, як і раніше, зобов'язані завчасно декларувати ціни у разі їх підвищення. Навіть попри рішення уряду про скасування держрегулювання цін на бензин і дизельне паливо для вирішення питання дефіциту пального.

Вказано, що перевірки проводять за дорученням Прем’єр-міністра України Головними управліннями Держпродспоживслужби спільно з військовими адміністраціями, Національною поліцією та податковою.

"Так, наприклад, Головним управлінням Держпродспоживслужби у Чернівецькій області розпочаті перевірки п'яти АЗС ТОВ "ПП-ОЙЛ", де дизельне паливо реалізовувалось по 70 гривень за літр. За підсумками перевірки станом на 22 травня реалізація пального на АЗС не здійснюється", - вказали у Держпродспоживслужбі.

У відомстві нагадали, що порушення матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни зростуть, а попит впаде: експерт дав прогнози щодо наслідків відмови від регулювання цін на пальне

Українські Національні Новини

Економіка