cherez-vruchennya-gramot-z-gerbom-ukrayini-u-rosiyi-pokarali-vchitelya

Через вручення грамот з гербом України у Росії покарали вчителя

 • 35170 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Через випадок, що стався у школі російського міста Уссурійськ, де учневі за відмінне навчання видали грамоту з символікою України, вчителю школи винесено дисциплінарне стягнення, а самі грамоти замінили на інші, з державною символікою РФ. Про це УНН повідомляє з посиланням на UssurMedia.

Як пояснили в управлінні освіти і молодіжної політики адміністрації УМО, помилка виникла з вини вчителя початкових класів, якій не вистачило трьох бланків, щоб заохотити найкращих учнів і їхніх батьків. Вона роздрукувала на фотопапері зображення, знайдене в інтернеті, не звернувши увагу на деталі картинки. Директор школи, підписуючи грамоти для всіх учнів, а це більше 150 екземплярів, також не помітила цих елементів.

"Наразі всі грамоти з українською символікою замінені на інші, з державною символікою РФ. Батькам принесені вибачення", - йдеться в повідомленні.

Вчителю школи, як повідомляється, винесено дисциплінарне стягнення. Ця подія буде розглянута на педагогічній раді школи.

Управлінням освіти і молодіжної політики буде проведено нараду керівників освітніх установ щодо недопущення подібних ситуацій надалі і відповідальності за керівництво освітньою, науковою, виховною роботою в освітніх установах.

Напередодні у соцмережах з'явився відеоролик про те, що учні школи №30 в Уссурійську за відмінне навчання нагородили грамотою з гербом України.

Нагадаємо, у Стерлітамаці у російській Республіці Башкортостан школяр напав з ножем на однокласниць, а потім влаштував пожежу в школі.

Українські Національні Новини

Суспільство