cherez-zitknennya-dvokh-vertolotiv-v-mali-zaginuli-13-frantsuzkikh-viyskovikh

В Малі через аварію вертольотів загинули 13 французьких військових

 • 14690 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Тринадцять французьких солдатів миротворчої місії в Малі загинули через аварію між двома вертольотами. Про це повідомляє Reuters із посиланням на пресслужбу президента Франції Еммануеля Макрона, інформує УНН

"Тринадцять французьких солдатів, які боролися з джихадистами в Малі, загинули під час аварії між двома вертольотами. Це найбільші втрати французьких військ в регіоні з моменту втручання туди у 2013 році", - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, Франція має понад 4500 військовослужбовців, які протидіють ісламістським заколотам у регіоні Сахель, де в останні роки розширилися масштаби насильства з боку бойовиків, пов'язаних з "Аль-Каїдою" та "Ісламською державою" в малонаселених районах.

"Президент із глибоким смутком оголошує про загибель 13 французьких військових у Малі ввечері 25 листопада внаслідок аварії між двома вертольотами під час бойової місії проти джихадистів", - йдеться у повідомленні офісу президента.

Зазначається, що бойовики використовують центральну та північну частину Малі в якості плацдарму для атак у всьому пустельному районі Малі.

Як повідомлялося раніше, в результаті нападу ісламістів на північному сході Малі загинули щонайменше 53 солдата. Відповідальність за напад взяла на себе "Ісламська держава".

Українські Національні Новини

Новини Світу