cherez-znesennya-taboru-romiv-u-golosiyivskomu-parku-vidkrili-provadzhenno

Через знесення табору ромів у Голосіївському парку відкрили провадження

 • 11520 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганства через знесення табору ромів у столичному Голосіївському парку, яке сталося вже після того, як його мешканці покинули поселення. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ГУ НП у Києві.

За даними правоохоронців, учора вони проводили профілактичні заходи в Голосіївському парку, де в місці тимчасового поселення були встановлені особистості усіх присутніх там громадян - представників ромської народності.

"Після того, як люди, які мешкали у тимчасовому поселенні, залишили його, група осіб однієї з громадських організацій із сокирами та молотами прибула на територію парку. Знімаючи усе на відео, вони потрощили тимчасові споруди, перешкоджаючи працівникам парку та лісового господарства розчищати територію", - повідомили у поліції.

Внаслідок таких дій, як зазначається, ніхто не постраждав.

"За фактом цих дій поліцією Києва відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України - хуліганство. В рамках кримінального провадження будуть встановлені і притягнуті до відповідальності всі активні учасники цієї події", - заявили у поліції.

"Поліція жорстко реагуватиме на порушення закону незалежно від того, членами яких організацій є порушники. Ніхто немає права здійснювати незаконні дії, ставити псевдоультиматуми чи заради піару проводити показові погроми щодо інших громадян. Зокрема, і щодо представників етнічних меншин", - наголосили у відомстві.

За такі дії передбачена встановлена законом відповідальність, до якої будуть притягнуті усі порушники. Незалежно від того, у складі яких громадських організацій чи формуваннях вони перебувають, вказали у поліції.

Як повідомляв УНН, у Голосіївському парку в Києві знесли ще один табір ромів. Водночас, "Національні Дружини" на своїй сторінці в Facebook назвали такий захід "толокою".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП