cherez-zriv-opalyuvanogo-sezonu-u-smili-povidomleno-pro-pershu-pidozru

Через зрив опалюваного сезону у Смілі повідомлено про першу підозру

 • 8600 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Прокуратурою Черкаської області повідомлено про підозру одному з депутатів Смілянської міської ради у вчиненні злочину за фактом зриву опалювального сезону. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Черкаської області.

"Прокурорами Смілянської місцевої прокуратури та прокуратури Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, що розслідується слідчим відділом Смілянського відділу поліції, за фактами зловживання владою, службовим становищем, неналежного виконання своїх обов'язків посадовими особами, що призвело до зриву опалювального сезону в місті Сміла, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч.ч. 1, 2 ст. 367 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Виконуючи обов'язки міського голови міста Сміла, достовірно знаючи, що між комунальним підприємством і товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір постачання природного газу, а також про необхідність отримання номінацій на природний газ комунальним підприємством, відсутність в останнього грошових коштів для здійснення платежів за договором, будучи в зв’язку з цим письмово повідомлений директором комунального підприємства про необхідність додаткового фінансування, маючи повноваження та можливість, своєчасно не скликав і не виніс на розгляд сесії міської ради питання щодо фінансування комунального підприємства, що унеможливило вчасне здійснення платежів за договором й отримання номінацій на природний газ на лютий 2018 року. Зазначене призвело до несанкціонованого відбору газу та спричинило матеріальну шкоду комунальному підприємству у вигляді збільшення боргових зобов'язань на суму понад 29 млн. грн.

Наразі триває досудове розслідування.

За вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, винній особі загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко очікує від правоохоронних органів ефективних дій стосовно ситуації, яка склалася з опаленням у Смілі Черкаської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП