chergi-z-vantazhem-dva-punkti-na-zakhidnomu-kordoni-rozpochnut-propusk-vantazhivok

Черги з вантажем: два пункти на західному кордоні розпочнуть пропуск вантажівок

 • 131775 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Пункти пропуску «Устилуг» та «Грушів» пропускатимуть вантажівки до 7,5 тонн. Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України, передає УНН.

«Аби розвантажити окремі пункти пропуску, «Устилуг» розпочне пропуск вантажівок 13 червня о 01:00, «Грушів» – 15 червня о 08:00», - повідомили прикордонники.

Проект триватиме шість місяців.

Контекст

Навантеження на пункти пропуску на західному кордоні зросло, зокрема, через блокаду морських портів, що змусило перенаправити експортно та імпортні потоки суходолом. Згідно з інформацією Держмитслужби із 20 автомобільних пунктів пропуску, розташованих на ділянці державного кордону з країнами ЄС тільки 9 пунктів пропуску мають змогу пропускати вантажі без вагових обмежень. Це затримує доставку/ виїзд комерційних вантажів та завезення в Україну гуманітарної допомоги.

Слід додати

За добу 10 червня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули майже 77 тисяч осіб та більше 19 тисяч транспортних засобів. З України минулої доби вибули понад 38 тисяч осіб. Майже 24 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови. До України за минулу добу прибули 38 тисяч осіб, 34 тисячі з них – українці. Оформлено 170 вантажівок з гуманітарною допомогою.

Українські Національні Новини

Економіка