chergova-portsiya-lukavstva-abo-yak-ribalka-shukav-kraynikh-u-provali-zakonoproektu

Чергова порція лукавства або як Рибалка шукав "крайніх" у провалі законопроекту

 • 18510 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Народний депутат від РПЛ Сергій Рибалка звинуватив владну більшість у провалі законопроекту про технічні регламенти. Повідомив, що РПЛ голосувала за документ, але голосів фракції виявилося замало для схвалення проекту ЗУ. Проте, це не зовсім так, передає УНН.

4 березня Рибалка на своїй сторінці у Facebook написав: "У четвер Рада провалила важливий законопроект про технічні регламенти(№6235), який би дав можливість українським виробникам машинобудування продавати свої товари на ринку Євросоюзу без додаткової сертифікації. Оце і є справжня євроінтеграція, коли наші виробники можуть нарощувати продаж товарів до ЄС. І найголовніше: йдеться не про дешеву сировину, а про товари з більш-менш високою доданою вартістю.

Наша фракція голосувала "за". Але байдужість владної більшості провалила законопроект. Інші важливі проекти або не ставлять до порядку денного, або місяцями до них не доходить черга".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Рибалки хочуть, аби журналісти спростували новини про підозру їхнього клієнта у держзраді

Проте, згідно із даними порталу ВР, свій голос за законопроект віддали лише 9 членів фракції РПЛ. Інакше кажучи – менше половини від загальної кількості депутатів фракції.

Ще 2 нардепи РПЛ не голосували за документ, а 10 представників фракції взагалі були відсутні у Раді того дня. Сам Рибалка під час голосування також був відсутній.

Разом з тим, свої голоси за законопроект віддали 53 представники БПП, 59 нардепів під "Народного Фронту", 16 нардепів від "Опозиційного блоку".

Загалом проти проекту ЗУ не голосував жоден нардеп, а рішення не вдалося схвалити, оскільки переважна більшість народних обранців, у тому числі – від РПЛ, були відсутні у Раді того дня.

Нагадаємо, ЗМІ вже не вперше фіксують маніпуляцію фактами збоку депутата Рибалки. Нещодавно, він робив неправдиві заяви щодо видобутку газу, раніше – обіцяв, але не підтримав закон про вибори.

Також був випадок, коли радикал приписав РПЛ "земельний" законопроект БПП

Паралельно, адвокати Рибалки системно погрожують ЗМІ судами за новини про їх клієнта. 

Українські Національні Новини

Політика